Start Feedback

Nadenkertje
Boekhandel Kom over en help Muziek Nadenkertje Spoorwegen Ugchelen e.o.

 

 

Vreemd...?!

Vreemd, dat 100 Euro zo veel lijkt, als je naar de kerk gaat, maar zo weinig, als je ermee gaat shoppen.
Vreemd, hoe lang het duurt, God een uur te dienen, maar hoe snel 90 minuten voetbal omgaan.
Vreemd, hoe lang een paar uren in de kerk zijn duurt en hoe kort ze zijn, als je een film kijkt.
Vreemd, dat we niet weten wat we bidden moeten, maar dat we onze vriend altijd wel wat te vertellen hebben.
Vreemd, dat het zo spannend is als de voetbalwedstrijd in de verlenging gaat, en hoe we zuchtend op ons horloge kijken als de kerkdienst langer duurt dan anders.
Vreemd, hoe moeilijk het is om een hoofdstuk uit de Bijbel te lezen, maar hoe makkelijk het is om 100 bladzijden van een bestseller te verslinden.
Vreemd, hoe mensen bij een concert dolgraag de voorste plaats willen en zich in de kerk om een achterste plaats verdringen.
Vreemd, dat we 2 tot 3 weken nodig hebben om een kerkelijke aangelegenheid in ons plan te brengen, maar een andere aangelegenheid op het laatste moment beslist kan worden.
Vreemd, hoe moeilijk het is voor de mensen om het Goede Nieuws te vertellen, maar hoe makkelijk is om de laatste roddels verder te vertellen.
Vreemd dat we de krant geloven, maar twijfelen aan wat de Bijbel zegt.
Vreemd dat zich grappen over internet verspreiden, maar als iemand begint nieuws dat God verheerlijkt te verzenden, denken mensen wel twee keer na of ze het wel door zullen sturen.
Vreemd, of niet? Lach je? Denk je na? Verspreidt het goede nieuws en geef God de eer, want Hij is goed!

Vreemd, hoeveel mensen op jouw adreslijst in je mail deze tekst niet ontvangen omdat jij niet zeker bent of ze dit wel zullen waarderen?
Vreemd? Treurig!

Stel je voor dat jou het volgende overkomt: Op een morgen tijdens een kerkdienst zijn 2000 christenen verrast om 2 mannen te zien, die van hoofd tot voeten in het zwart gehuld zijn en machinegeweren dragen. Een van de mannen roept:"Iedereen, die bereid is om een kogel voor Christus door zijn lichaam te krijgen: blijf staan waar je staat!" Meteen vluchten de ouderlingen, de diakenen, en de meeste van de aanwezigen. Van de 2000 blijven er ongeveer 20 staan. De man, die gesproken had, trekt zijn zwarte kleding uit, kijkt naar de prediker en zegt: Oké dominee, ik heb alle huichelaars ontmaskerd! Nu kunt u met uw dienst beginnen. Ik wens u een mooie dag! En de beide mannen draaien zich om en vertrekken.

Merkwaardig, hoe makkelijk mensen God verloochenen en zich erover verwonderen waarom de wereld naar de hel gaat.
Merkwaardig, dat wij geloven kunnen wat er in de krant staat maar twijfelen aan de Bijbel.
Merkwaardig, dat iedereen in de hemel komen wil en dan ook maar aanneemt dat ze niet hoeven te geloven, te denken, te zeggen en te doen wat er in de Bijbel staat. Of is dat te beangstigend?
Merkwaardig, hoe iemand zeggen kan: "Ik geloof in God.", maar desondanks ook nog de duivel volgt. (Die, tussen haakjes, ook in God "gelooft").
Merkwaardig dat de grappen via mail zich als een vuur verspreiden, maar als men begint nieuws over de God te verzenden, krabt men zich wel eventjes op het hoofd.
Merkwaardig, hoe het obscene, vulgaire, gewelddadige, en occulte vrij de cyberspace passeren kan, maar een openlijke discussie over Jezus in de scholen en werkplaatsen onderdrukt wordt.

Merkwaardig,nietwaar?

Merkwaardig, dat je in vuur en vlam kan staan voor God in de kerkdienst, maar de rest van de week een onzichtbare christen bent.

Raar, dat ik me meer bezorgd maak over wat de mensen over mij denken, dan wat God van mij denkt.
Natuurlijk kan je deze tekst ook zo wegklikken, alsof deze gebeurtenis je niet geraakt heeft.
Raar, is het niet?

 

U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan info@vant-zelfde.nl